Magyar állampolgár harmadik országbeli családtagja

A magyar állampolgárok családtagjai az általános szabályokhoz képest kedvezőbb feltételekkel juthatnak schengeni vízumhoz. A vízummal 180 napon belül 90 napot meg nem haladóan tartózkodhatnak a schengeni övezetben. A Magyarországra történő beutazást követően tartózkodási kártyát igényelhetnek, amelyet a feltételek teljesítése esetén 5 évre állítanak ki. Az állandó tartózkodási kártya 10 évre kerül kiállításra, azonban megszerzésének feltételrendszere…