EGÉSZSÉGÜGYI JOG

Egészségügyi szolgáltatók részére

Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásának szakmai, tárgyi és személyi feltételei jogilag részletesen szabályozottak. E jogszabályi rendelkezések nemcsak az egészségügyi szolgáltatások nyújtásának megkezdéséhez szükséges előírásokat tartalmazzák, hanem az egészségügyi szolgáltatók mindennapi működését is átszövik. A tevékenység végzéséhez a szolgáltatóknak számos belső szabályzattal kell rendelkezniük, amelyek elkészítése, betartása és betartatása valamint rendszeres felülvizsgálata további kötelezettségeket jelent számukra.

Szolgáltatásaim körében tanácsadással és jogi képviselet ellátásával támogatom ügyfeleim tevékenységét a cégalapításban, a szolgáltatás megkezdéséhez szükséges feltételek kialakításában, a működéshez szükséges belső szabályzatok elkészítésében valamint a tevékenység jogszerűségének folyamatos fenntartásában.

Szolgáltatásaim

Adatvédelem

Az egészségügyi szolgáltatók nagyszámban kezelnek a személyes adatokon belül is kiemelt védelmet élvező egészségügyi adatokat. Az egészségügyi szolgáltatók adatkezelésére vonatkozóan számos jogszabály tartalmaz kötelező előírásokat, amelyek betartását a Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hatóság (NAIH) ellenőrizheti.

Többéves tapasztalattal rendelkezem adatvédelmi tisztviselői feladatok ellátásában egészségügyi szolgáltatók részére, ezen kívül elvégeztem számos egészségügyi szolgáltató adatvédelmi jogi megfelelőségének felépítését is. Magánszemély ügyfeleim részére segítséget nyújtok az adatvédelmi szabályok által biztosított adatkezeléssel kapcsolatos jogaik és ezáltal közvetetten betegjogaik érvényesítésében.

E körben többek között

Magánszemélyek részére

Tanácsadással és jogi képviselet biztosításával segítem magánszemély ügyfeleim egészségügyi ellátással kapcsolatos jogainak érvényesítését egészségügyi szolgáltatók és hatóságok előtt.

Miben segíthetek?

Amennyiben a fenti szolgáltatásaimmal a segítségére lehet, kérem forduljon hozzám bizalommal.